Ακριβής απομαγνητοφώνηση αποσπάσματος συνέντευξης του προϊσταμένου της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης στην εκπομπή "Πάμε Μελωδόραμα" της ΕΤ 3 (11-4-2006)

 

…Για πρώτη φορά, και το τονίζω, για πρώτη φορά δίνεται η ευκαιρία στο δημόσιο σχολείο, σε όλα τα σχολεία, να το πω έτσι, γιατί είμαι διευθυντής όλων των τύπων σχολείων, να προβάλλει το έργο το οποίο γίνεται. Και να φύγουμε απ' αυτήν τη μίζερη απαξίωση, γενικά, των κακοπροαίρετων και διαφόρων άλλων κύκλων που πάντοτε, όταν δεν έχουν να παρουσιάσουν κάτι, κατακρίνουν. Με την ευκαιρία, γιατί πρέπει να το πω κι αυτό το πράγμα, βγήκαν ορισμένοι, καλοθελητές, κακοπροαίρετα, για να κατακρίνουν αυτό ακριβώς το οποίο γίνεται εδώ πέρα. Μα, πρέπει να σας πω ότι τα καρποφόρα δέντρα πετροβολούν. Ε, αυτοί οι κύριοι, αν θέλουν να προσφέρουν κάτι, και αν είναι και εκπαιδευτικοί, τόσο το χειρότερο, ας αναλάβουν στα σχολεία μέσα, αυτά τα προγράμματα. Όχι μόνο να κατακρίνουν. Και το λέγω αυτό, γιατί πρέπει να το πώ, μου ήρθε κάτι σήμερα, από μία ομάδα, ε, εν πάσει περιπτώσει ανθρώπων, Ελλήνων, πολιτών μας, καθόλα ας πούμε αξιαγάπητων πολιτών, αλλά θα πρέπει να έχουνε την ωριμότητα, να έρθουν ευθέως και να πούνε τη δικιά τους άποψη που σε μία δημοκρατία είναι σεβαστή.

 

κοιτάξτε, και να μην ξέρουνε ένα κι ένα πόσο κάνουν, δύο, είναι σχήμα λόγου, το ότι σήμερα τα παιδιά απέκτησαν αυτή την εμπειρία εδώ, δε θα το ξεχάσουν σε όλη τους τη ζωή, θα πουν ότι πήγαμε στην τηλεόραση, αυτό που θέλουν πολλοί και δεν μπορούν να το πετύχουν.

Για την αναδημοσίευση:

Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών

για μια Οριζόντια-Αντιπροσωπευτική

Συνδικαλιστική Δράση

 

http://www.protovoulia.net

 

ως συμπαράσταση

"...στα παιδιά με τα πρησμένα πόδια που τους έλεγαν αλήτες"

( Οδυσσέας Ελύτης, Άξιον Εστί )

 

 12 Απριλίου 2006

 

Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα