Μαθητική Κοινότητα Μουσικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης &

Μουσικού Λυκείου Θεσσαλονίκης

 

Διαμαρτυρία – Καταγραφή Προβλημάτων που αφορούν τη λειτουργία του θεσμού των Μουσικών Σχολείων

 

Κοινοποίηση:     Υπουργός Παιδείας

                                    Υπουργός Οικονομικών

                                    Προϊστάμενος Δ/νσης Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Θεσ/νίκης

 

Θεσσαλονίκη 11-10-2004

 

Αξιότιμοι κύριοι,

 

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ:

 

    Κάθε χρόνο το ξεκίνημα των μαθημάτων στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης (Μ.Σ.Θ.) αλλά και στα αλλά μουσικά σχολεία της πατρίδας μας γίνεται με το ίδιο πάντα πρόβλημα: κενά και ελλείψεις καθηγητών γενικής παιδείας και μουσικών μαθημάτων. Παρ όλες τις διαμαρτυρίες και τις προσπάθειες μαθητών, καθηγητών και γονέων το πρώτο τρίμηνο περνάει και τότε μόνο καλύπτονται τα κενά και αναπτύσσεται κανονικά το πρόγραμμα του σχολείου μας.

    Χρόνια τώρα, κυβερνήσεις και υπουργοί αλλάζουν, αλλά το πρόβλημα παραμένει άλυτο. Αποτέλεσμα αυτής της  πολιτικής είναι η απώλεια πολλών διδακτικών ωρών και η υποβάθμιση των σπουδών μας.

    Έτσι και φέτος από το σχολείο μας λείπουν συνολικά περίπου 50 καθηγητές κυρίως μουσικών μαθημάτων, αλλά και γενικής παιδείας και πανελληνίων μαθημάτων, παρόλο που συμπληρώνεται ένας μήνας από την έναρξη των μαθημάτων.

    Εμείς, οι μαθητές και οι μαθήτριες του μουσικού σχολείου Θεσσαλονίκης κρίνουμε πως αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο και σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Ζητάμε από το υπουργείο παιδείας να καλύψει αμέσως τα κενά που υπάρχουν στο σχολείο μας, στέλνοντας τους εκπαιδευτικούς που χρειαζόμαστε και δηλώνουμε πως θα αγωνιστούμε μαζί με τους υπάρχοντες καθηγητές και τους γονείς μας για να βρεθεί μια σταθερή και μόνιμη λύση στο πρόβλημα αυτό.

    Τα μουσικά σχολεία προσφέρουν σπουδαίο έργο στην παιδεία και τον πολιτισμό της πατρίδας μας χάρη στις προσπάθειες μαθητών, γονέων και καθηγητών. Η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει και να επιβραβεύσει αυτές τις προσπάθειες και όχι να αδιαφορεί μπροστά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία αυτά.

    Καλούμε όλους τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και όλους όσοι πιστεύουν στο αγαθό της παιδείας να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας.

 

ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Μ.Σ.Θ.