ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟI  ΤΕ16  ΜΕ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ  30  ΜΗΝΩΝ  ΖΗΤΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΛΟΙ ΤΟ ΕΤΟΣ 2009-2010 ΝΑ ΕΙΣΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

Το 30μηνο δεν αποτέλεσε τόσο σημαντική κατάκτηση του κλάδου μας αφού για να διοριστούμε οι περίπου συνολικά 210 μουσικοί του κλάδου ΤΕ16 πρέπει να εισαχθούμε στο πρόγρα΅΅α παιδαγωγικής κατάρτισης της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

Δείτε τι λέει το υπουργείο:

    Κατ’ εξαίρεση, για κοινωνικούς λόγους, οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν την 30-6-2008 30 μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας και εφόσον θα αποκτήσουν παιδαγωγική επάρκεια, διορίζονται εντός πενταετίας στη δημόσια εκπαίδευση σύμφωνα με τις ανάγκες της υπηρεσίας.

    Με τη ρύθμιση αυτή λύνεται οριστικά το πρόβλημα των μεγάλων προϋπηρεσιών.

    Επιπρόσθετα περιορίζεται η πολύχρονη αναμονή.

Αυτό συνεπάγεται ό,τι για το ακαδη΅αϊκό έτος 2008-2009 δίνει τη δυνατότητα σε 16 ΅όλις συναδέλφους κλάδου ΤΕ16 να επι΅ορφωθούν και περιμένουμε οι υπόλοιποι σε  5 χρόνια.

Και λέμε τα εξής: Ποιος μπορεί να περιμένει  τόσα χρόνια; Ήδη οι περισσότεροι από εμάς κουβαλάμε στην πλάτη μας ωρομίσθιοι το σταυρό των 10 χρόνων στην εκπαίδευση, έγγαμοι με παιδιά.

Ας σκεφτούμε τον τελευταίο συνάδελφο που έχει 30,008 μόρια  προϋπηρεσίας  πότε θα εισαχθεί στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

Ένας γρήγορος υπολογισμός μας λέει ότι 5 χρόνια αναμονής και 3 μήνες στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε συν το χάσιμο της χρονιάς θα περιμένει ακόμα 6 χρόνια.

Δηλαδή το 2015 αν δεν έχει αλλάξει τίποτα  θα έχει διορισθεί (θα δούμε και ποια κυβέρνηση θα είναι τότε ).

Κατά τα άλλα  λύνεται οριστικά το πρόβλημα των μεγάλων προϋπηρεσιών και περιορίζεται η πολύχρονη αναμονή, σύνολο 16 χρόνια ωρομίσθιος τα οποία βέβαια επιβαρύνεται ο εκπαιδευτικός και κανένας άλλος.

Στην προσεχή 5ετια ορισμένοι κλάδοι μουσικής που δεν έχουν παιδαγωγική κατάρτιση και ήδη έχουν μεγάλη προϋπηρεσία  θα έχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν  την εισαγωγή τους  και αυτοί με την σειρά τους στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Αυτόματα η  λίστα μεγαλώνει κατά το διπλάσιο και τριπλάσιο αριθμό. Καταλαβαίνετε, πόσο ακόμα θα παρατείνει το χρόνο αναμονής μας.

Εν κατακλείδι το υπουργείο παιδείας πρέπει να υλοποιήσει τις προτάσεις μας και να δεσμευτεί άμεσα για τα αιτήματά μας.

ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ:

Στον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. ’ρη Σπηλιωτόπουλο  και τον Υφυπουργό κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο .

  1. ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2009-2010 ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΕ16 ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ 30-06-2008 ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ 30 ΜΗΝΩΝ ΣΤΙΣ 7 ΣΧΟΛΕΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ (ΑΘΗΝΑΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΠΑΤΡΑΣ, ΒΟΛΟΥ, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, ΣΑΠΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ.) ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΑΝΑ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΣ  32 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ.
  2. ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΜΕΣΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΣ ΣΤΑ  3ΜΗΝΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΩΝ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε

 

                Οι καθηγητές των μουσικών σχολείων Τρικάλων, Λάρισας

Μάρκου  Εμμανουήλ  (manosmarkou@gmail.com)

Πάβλοβιτς  Τάνια

Παπαγεωργίου  Κων/να

Πουλιάνα  Βιργινία

Λαέρτης Κούλης

Φτενογιάννη Ευαγγελία

Παπαγεωργίου  Δημήτρης

Διαμάντη Ελένη

Κακάβα Ελένη

Λενούτσου Μαρία

Τσιπλακούλη Αντιγόνη

Τσερώνη Ειρήνη

Ζαφυρίου Παναγιώτα

Ντόνα Σοφία

Ζιώτη Κατερίνα

Κερασοβίτης  Κώστας       

Αναγνωστόπουλος Ιωάννης